İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi

... Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar. O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar, Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer...

Yüce Milletimizin başta İstiklal Savaşı olmak üzere Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik görevi sırasında Konya Askerlik Şubesine kayıtlı yaklaşık 7.000 şehit verdiğini tespit ettiğimizde bu kahramanlara karşı vefamızın bir göstergesi olarak bir abide oluşturmak istedik.
Kurtuluş Savaşı'nda ülke olarak vermiş olduğumuz varlık yokluk mücadelesinin, milli birlik ve beraberlik şuurunun bu eser aracılığıyla gelecek nesillere aktarılması son derece önemlidir. Şehitliğimizde; canlarını vatan uğrunda feda eden Konyalı hemşehrilerimizin hatıralarınıyaşatacakve şehrimizin vatanın bölünmez bütünlüğüne vermiş olduğu desteği örnekleri ile sergileyeceğiz.
Hepimiz biliyoruz ki; "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır." Şehitlerimiz kanlarını bu uğurda dökmeselerdi bugün biz buralarda olamazdık. Canlarını vatanımız ve milletimiz için feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Tahir Akyürek
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı



Konya Büyükşehir Belediyesi Tarafından İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ve Müzesi için hazırlanan video çalışması;



Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar